bildet viser utenfor

SØIR bruker porter og grinder fra Emil Solbakken AS

Når Stig Ola Johansen trenger en ny port, ringer han Emil Solbakken AS. Det har han gjort i mange år. Og over tid er det mange prosjekter det er snakk om. Driftslederen i Sør-Østerdal interkommunale renovasjonsselskap (SØIR) er full av lovord om portleverandøren.

– Du kan alltid stole på folkene hos Emil Solbakken AS. De kommer når de sier, og de finner alltid en løsning uansett hva det måtte være snakk om. Samarbeidet er helt topp. Det er kvaliteten på portene, også. De får kjørt seg her på anleggene våre, og de fungerer helt upåklagelig, forteller Johansen.

Det meste av porter

SØIR er et interkommunalt renovasjonsselskap som eies av kommunene Elverum, Trysil og Åmot. SØIR drifter en gjenvinningsstasjon i hver av kommunene, Hornmoen i Elverum, Mosanden i Trysil og Haugedalen i Rena. Her kan publikum levere det meste av avfall. Stasjonene har generøse åpningstider slik at det skal være enklest mulig for befolkningen å benytte seg av anleggene. Men når anlegget stenges ned er det med porter fra Emil Solbakken AS.

– Det er porter på anleggene som ble satt inn før min tid, og de kommer ikke fra Emil Solbakken AS. Men ellers har de levert det meste av portene her hos oss. Det er snakk om alt fra vanlige leddporter til glideporter. Det er motorstyring på alle portene, og portene hvor det er mye trafikk inn og ut kan også fjernstyres. Anlegget på Hornmoen er utstyrt med radiosløyfe som åpner porten automatisk når en bil nærmer seg, forteller Johansen.

Stadig mer miljøbevisste

Som nordmenn flest blir østerdølene stadig mer miljøbevisste. Det merker ikke minst folkene på SØIR. Ifølge årsberetningen ble 37 prosent av avfallet i SØIR-området samlet inn til materialgjenvinning i 2017. Tilsvarende tall for 2018 var 42 prosent. Ifølge SØIR skyldes dette innføring av kildesortering av glass- og metallemballasje og papp, papir og drikkekartong, samt fokus på sorteringshjelp for innbyggerne på gjenvinningsstasjonene. Bare to prosent av avfallet gikk til deponi. Det er gratis å levere sortert avfall på alle gjenvinningsstasjonene til SØIR.

Solid kvalitet

Stig Ola Johansen har jobbet i SØIR siden 2007, men kundeforholdet til Emil Solbakken AS strekker seg enda lenger tilbake i tid.

– Det begynte med at jeg trengte ny garasjeport hjemme hos meg selv. Det begynner å bli ganske mange år siden, men porten fungerer like godt fremdeles. De leverer solid kvalitet, det ser vi ikke minst på anleggene våre. Det hender fra tid til annen at en bil slår bort i en port, men da er det bare å ringe, så kommer folkene fra Emil Solbakken og fikser problemet med en gang, smiler driftslederen.

– Da vi bygde farlig avfalls bygget for fire år siden, ble entreprisen satt ut på anbud. Porten i dette bygget ble heller ikke levert av Emil Solbakken AS fordi byggherren som vant anbudet hadde avtale med andre port-leverandører. Men i alle prosjekter som vi har styrt selv, har vi benyttet Emil Solbakken AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *