bildet viser en ansatt

Ny port på Norges største sagbruk

Da Moelven Våler trengte ny port til et av sine produksjonsbygg, falt leverandørvalget på Emil Solbakken AS. Ifølge vedlikeholdsleder Jon Slettetveit var Elverumsbedriften best på både pris, kvalitet og leveranse.

– Emil Solbakken anbefalte oss en Nergeco dukport, og installasjonen gikk aldeles smertefritt og helt etter avtale, roser Slettetveit.

Norges største sagbruk

Med en årlig produksjon på rundt 195.000 kubikk med gran og furu, er Moelven Våler landets største sagbruk. Det er også et av de mest avanserte. Blant annet er de det første sagbruket i Norge som har tatt i bruk røntgensortering av tømmer.

– Målet er at hver eneste tømmerstokk skal brukes til det den passer best til. I år tar vi imot 380.000 kubikk med tømmer, og vi prøver å redusere svinnet så mye som mulig, forteller vedlikeholdsleder Jon Slettetveit hos Moelven Våler.

Veldig fornøyd

Det er enorme proporsjoner over anlegget til Moelven Våler på Braskereidfoss som Slettetveit har ansvar for å vedlikeholde.

– Det er snakk om adskillige mål med produksjonsareal, og en temmelig stor bygningsmasse. Fra tid til annen er det ting som må byttes ut, og nå i høst var det en stor port som hadde sett sine beste dager. Emil Solbakken har vært med oss i mange år, siden lenge før min tid, og det er selvsagt naturlig for oss å kontakte dem når vi har behov for slike ting. Når de i tillegg er best på både pris, kvalitet og leveranse, er valget enkelt. Vi er veldig fornøyd med Emil Solbakken AS, sier Slettetveit.

Sparer energi

Emil Solbakken leverer og monterer dukporter fra Nergeco, som i mer enn 35 år har levert dører og porter til industri og større virksomheter i flere enn 90 land over hele verden.

Daglig leder Kjetil Solbakken hos Emil Solbakken AS forteller at en dukport har en rekke bruksområder.

– Porter av denne typen brukes ofte i store lagre, hangarer, i verft og på fabrikker. De egner seg godt der man ønsker en lett port i store åpninger. De passer for eksempel godt mellom kjøle- og varmtlager eller mellom butikk og lageravdeling. Dukportene beskytter store åpninger mot vind, skitt og holder temperaturen jevnere, noe som fører til energibesparelser, sier Solbakken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *