bildet viser bilde av ansatt

Godord fra Glamox Luxo

– Når vi har behov for hjelp, så kommer de på dagen og fikser det de skal. Emil Solbakken AS har servet oss veldig bra i mange år. Arbeidet deres har vært helt upåklagelig, roser teknisk sjef Tommy Larsen hos Glamox Luxo på Kirkenær.

– Fra tid til annen har vi en gjennomgang av alle leverandør- og serviceavtalene våre. Det er ingen som har klart å matche Emil Solbakken AS verken på pris eller servicegrad, forteller Tommy Larsen.

Viktige porter

Med sine 62 ansatte er Galmox Luxo AS en hjørnesteinsbedrift på Kirkenær. Den legendariske skrivebordslampen Luxo L-1, kom på markedet allerede før andre verdenskrig. Bedriften har etter hvert utviklet «en serie belysningsprodukter som er ergonomisk korrekte, kan tilpasses individuelt og ikke forårsaker blending og andre helserelaterte problemer». I 2009 ble Luxo en del av Glamox-konsernet, og etterspørselen etter de populære lampene er stadig stigende.

Mer enn 150.000 lamper og tilbehør forlater fabrikklokalene på Kirkenær hvert år. Det gjør de 10 større og mindre portene til en kritisk del av hjørnesteinsbedriften.

Kommer på dagen

Så vidt teknisk sjef Tommy Larsen vet, har Emil Solbakken AS levert og installert de fleste av de 10 folde- og verkstedportene på fabrikken. Han har nemlig bare jobbet hos Luxo i 18 år, og da var både porter og serviceavtaler på plass for lengst.

– Det er nok ikke Emil Solbakken som har installert alle portene her siden de eldste er fra 70-tallet. Men jeg har servicerapporter her fra 1999 så de har i hvert fall vært hos oss i 21 år, forteller Tommy Larsen.

– Det er stort sett snakk om årlig service og vedlikehold av portene og av og til er det noen som må skiftes ut. Det er mange lastebiler som skal ut og inn av portene hver dag. Det er kritisk for oss dersom det ikke er i orden. Folkene til Emil Solbakken AS kommer på dagen og fikser problemet hvis det er noe som ikke fungerer som det skal.