bildet viser portrett av ansatt

Fullt trøkk for portmontør Eirik Adsen

I september er det ett år siden Eirik Adsen begynte i den nye jobben hos Emil Solbakken AS. Det har vært et flott år, synes den unge portmontøren. Og den første høstmåneden blir minst like spennende i år. Da skal nemlig Eirik Adsen og samboer Bettina Manstad bli foreldre for første gang.

– Det er fullt trøkk her. Vi holder på å montere syv store porter på et anlegg på Kongsvinger, og vi må bli ferdige i løpet av dagen, for i morgen skal vi sette inn en port i en garasje på Elverum, sier den unge mannen, som blir 25 år i september.

Anbefalt å søke

Eirik Adsen er født på Kongsvinger og oppvokst i Grue. Han har hatt et omflakkende arbeidsliv etter at han dimitterte fra HMK garde. Han har blant annet vært gårdsarbeider i noen år, og prøvd seg som anleggsgartner både på egen hånd og i regi av andre. Det var egentlig perfekt timing da han fikk se en annonse på finn.no i fjor høst der Emil Solbakken AS søkte etter portmontører til et vikariat.

– Jeg hadde egentlig lagt fra meg annonsen, fordi jeg følte at jeg ikke hadde tilstrekkelige kvalifikasjoner. Men så viste det seg at jeg kjente noen som kjente noen hos Emil Solbakken AS. Og så ble jeg anbefalt å søke på vikariatet. Det gjorde jeg, og ble innkalt til et intervju. Det var veldig hyggelig, ryddig og ordentlig, og dagen etter fikk jeg en telefon. De sa at vikariatet var mitt hvis jeg var interessert. Det skal jeg si at jeg var, smiler Eirik Adsen. Han forteller at han nok var litt utenfor komfortsonen de første ukene i den nye jobben.

– Kjetil og Geir var veldig flinke til å lære meg opp, så det tok ikke så lang tid før jeg var inne i faget.

Fantastisk miljø

Det er nok å gjøre for tiden hos Emil Solbakken AS, og vikariatet til Eirik Adsen er for lengst omgjort til fast stilling. I snart ett år har han montert industri- og garasjeporter over hele distriktet, og han trives godt med å være på farten.

– Det er aldri to helt like plasser, og det liker jeg godt. Jeg har vært med på å sette opp noen glassfiberpaneler også, men stort sett er det porter jeg driver med, sier Eirik Adsen, som også er full av godord om miljøet hos Emil Solbakken AS.

– Vi har det helt fantastisk. Mye bedre enn noe jeg har opplevd tidligere. Folkene her er veldig støttende, og det er aldri noe problem med noe som helst, sier den unge portmontøren, som bruker det han har av fritid til jakt, fiske og den halvannet år gamle australske gjeterhunden Nelli.

På husjakt

Eirik Adsen får sett seg grundig om i distriktet i jobben, og det kan komme godt med i disse dager. Han er nemlig på husjakt.

– En enebolig relativt sentralt på Elverum hadde vært midt blinken. Vi leverte nøklene til den gamle boligen vår på Namnå på søndag, og håper å være på et nytt sted i løpet av sommeren. Vi vil jo gjerne ha alt klart før den lille gutten kommer i september!