bildet viser en mann

Ny garasjeport? Dette bør du tenke på

– Det er sannsynligvis ikke hvert år du setter inn ny port til garasjen hjemme eller investerer i en ny port til industrianlegget. Derfor lønner det seg å bruke litt tid til planleggingen, og tenke noen år frem i tid før du bestemmer deg. Det viktigste er at porten er stor nok og tilstrekkelig funksjonell til at du kan bruke garasjen eller industrilokalet til det du faktisk har tenkt.

– Det sier Kristoffer Solbakken, som er tredje generasjon portleverandør i familiebedriften Emil Solbakken AS. Og han vet hva han snakker om. Bare i år har Elverumsbedriften levert et sted mellom 100 og 150 store og små garasje- og industriporter.

God planlegging gir alltid en bedre opplevelse

– En privat garasjeport skal gjerne vare i 20, 30 år. Derfor bør du tenke nøye gjennom hva du faktisk skal bruke garasjen til. Den må ha tilstrekkelig høyde og bredde til at du kommer ut og inn med bilen. Og bilene blir jo større og større for hver ny modell som kommer, så det kan lønne seg å tenke noen år frem. Du vil jo gjerne ha plass til den bilen du kjører om 15 år også, sier Solbakken, og forteller at det samme gjelder med en større industriport.

– Når det er snakk om større anbud, er porter ofte det siste en tenker på. Det er egentlig litt merkelig, for det er selvsagt like viktig å planlegge for hva som skal ut og inn av lokalet som hva det skal brukes til. Ellers kan jo porten i seg selv bli en begrensning for virksomheten, sier Kristoffer Solbakken, som oppfordrer kundene til å ta kontakt så tidlig som mulig i planleggingsprosessen.

– God planlegging vil alltid gi en bedre opplevelse.

Ikke glem vedlikeholdet

I dag blir de fleste moderne garasje- og industriporter levert med en overflate av stål eller aluminium.  De gamle, gode, men vedlikeholdskrevende treportene blir i dag stort sett bare brukt til plasskrevende vippeporter i hyttegarasjer eller andre mindre prosjekter. Emil Solbakken AS har bare levert en slik treport i hele år.

– Fordelen med en port i stål eller aluminium er at du slipper å bruke så mye tid på vedlikehold. Litt utvendig vask for å holde porten ren og pen, og en årlig sjekk og smøring av bevegelige deler, så er mye gjort. Men det er likevel viktig at du ikke slurver med ettersynet og vedlikeholdet. Om du er usikker på hva du skal gjøre, eller hvis du ikke har tid til å sørge for vedlikeholdet, bør du ta kontakt med oss så vi kan sørge for at porten din fungerer slik den skal i mange år fremover.

 

Er motoren sterk nok?

Kristoffer Solbakken mener det er med garasjeportåpnere som med oppvaskmaskiner: Har du først skaffet deg en, er det vanskelig å skjønne hvordan du før klarte deg uten. Men også på dette området er det en del ting å tenke gjennom. Det aller viktigste er at du forvisser deg om at motoren faktisk er sterk nok.

– Det er mange som faller for fristelsen og kjøper en billig garasjeportåpner på et byggevarehus eller et annet tilbudssted. Men god pris er ofte ensbetydende med dårlig motor. Vi har sett mange eksempler på at en motor fungerer fint i noen måneder, men så klarer den ikke lenger å løfte garasjeporten. Derfor er det viktig at du forsikrer deg om at garasjeportåpneren du vurderer å kjøpe faktisk klarer å gjøre den jobben den skal, nemlig å heve og senke garasjeporten din.

Kan montere selv, men du må vite hva du gjør

Alle garasjeportene til Emil Solbakken AS blir levert med en omfattende monteringsanvisning, og Kristoffer Solbakken mener det er fullt mulig for en normalt nevenyttig og handy person å montere garasjeporten selv. Du må imidlertid vite hva du driver med, sette av god tid til å studere veiledningen og være nøye og presis med monteringsarbeidet. Hvis ikke kan du risikere å miste garantien om det skulle skje noe med porten.

– Alle portene våre leveres med fem års garanti, men det forutsetter at monteringen har skjedd på forskriftsmessig vis. Det er som med en ny bil. Du kan ikke klå for mye på den før garantien ikke gjelder lenger. Hvis du er i tvil, så bør du overlate jobben til oss. Vi monterer selvsagt gjerne garasjeporten for deg.

DEL DENNE ARTIKKELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du mer informasjon?

Husk at vi tilbyr gratis befaring